Lunger med åndenød

Et af de absolut vigtigste redskaber for astma patienter er et peakflowmeter. Et peakflowmeter giver nemlig chance for, at du kan følge udviklingen af din astma utrolig præcist. På den måde har du chance for, at afgøre hvorvidt det altid er den rette medicin du modtager og om du har behov for mindre/større dossier.

Astma er en sygdom, som virkelig mange danskere uheldigvis lider af. Heldigvis er det ikke en sygdom, som er særlig generende i hverdagen, så længe du sørger for, at få taget den rette medicin. Dette kræver selvfølgelig, at du får diagnosticerede astma, hos din egen læge eller en ekspert.

Det kan meget vel være rimelig svært, at opdage astma. Dette skyldes, at symptomerne almindeligvis varierer meget fra person til person, du kan altså ikke rigtig opstille nogen sikre symptomer for astma. Selvom symptomerne ofte vil være noget i stil med hoste, åndenød og tryk i brystet.

Det er her at du kan benytte et peakflowmeter. For selvom, at astma skyldes en betændelsestilstand i lungerne vil det give nedsat lungefunktion. Et peakflowmeter giver lejlighed for, at måle på funktionen i lungerne og altså afgøre om den er, som den burde. Hvis du har nedsat lungefunktion kan det sandsynligvis være et tegn på astma.

Man kan med fordel skaffe et peakflowmeter til hjemmebrug og bruge det, som en del af behandlingen af astma. Ved at praktisere målingerne ofte af ens lungefunktion har man chance for, at følge med i om medicinen hjælper. Ifald ens peakflowmeter viser, at ens lungefunktion bliver bedre af medicinen kan du altså anse det for sandsynligt, at den virker. Omvendt kan du også nogle gange opdage, at medicinen ikke har den ønskede effekt. Disse resultater kan du så dele med din læge, som herefter vil have nemmere ved, at planlægge forløbet af behandlingen.

Det er langtfra problematisk, at bruge et peakflowmeter så alle kan være med. Alt du skal gøre er, at puste ind i et rør som er placeret på ens peakflowmeter og så har du et resultat indenfor meget kort tid. Man bør dog, som minimum foretage 3 prøver ad gangen for, at være sikker på, at du får pustet korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *