En grim infektion

Klamydia er en helt udbredt seksuelt relateret kønssygdom. Men kønssygdommen er snu da man sagtens kan være smittet i flere år uden den går i udbrud, trods alt er kønssygdommen smitsom også i denne periode. De almindelige symptomer er smerte når man tisser, nogle får også knopper på kønsorganerne og i alvorligere sager kan kønssygdommen føre til underlivsbetændelse hos kvinder og i alvorligste fald fremprovokere at kvinden ikke er i stand til at få børn. Hos mændene kan kønssygdommen ligeledes føre til smerte når man tisser og i alvorligere fald til betændelse af bitestiklen. Dog kan kønssygdommen ikke resultere i sterilitet for mænd. For at hitte ud af om man er smittet eller ej kan man enten podes eller indgive en prøve af urinen. I dagens danmark behøver man dog ikke gå til lægen i første omgang for at få tjekket om man er smittet. Det er sansynligt at tage en hjemmetest for klamydia som man sender ind til et laboratorie, hvorfra man er i stand til at teste sit resultat via deres hjemmeside, helt anonymt. Dette kan være en fin mulighed hvis man er en smule nervøs for at gå til lægen. Det er alligevel en nødvendighed at gå til lægen, hvis din test er positiv for at komme i den rigtige behandling.

Mange folk går rundt og er inficerede uden at vide det, lige præcis  på grund af, at kønssygdommen ikke nødvendigvis går i udbrud med det samme samt at mange ikke får symptomer. Da klamydia er en seksuelt relateret kønssygdom, det vil sige den kun smitter ved at gå i seng med hinanden, er den bedste beskyttelse mod kønssygdommen at anvende gummi. Har man mistanke om klamydia bør man straks få klarhed for om man er smittet, enten hos lægen eller ved at tage den førnævnte hjemmetest for klamydia, og komme i behandling hvis det er tilfældet, så man ikke smitter flere folk med kønssygdommen. Det er måske uden tvivl i høj grad unge folk i den seksuelt aktive alder som ikke får symptomer der bør være særlig opmærksomme på om de bærer smitten med sig, da en god del andre også er i stand til at blive smittet og på den måde bliver det rigtig hårdt at komme af med den drilske bakterieinfektion som klamydia er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *