promillen i blodet

Størstedelen danskere er bevidste om, at det ikke er lovligt at køre i bil med en alkoholpromille over 0,5. Det der dog godt kan være lidt svært for størstedelen er, at vide hvornår din alkoholpromille er under de tilladte 0,5. En stor del bliver opdaget dagen efter de har drukket, da alkoholen stadig er i kroppen. For på trods af du føler, at man er i stand til at køre bil er det ikke sikkert, at dette er tilfældet når de puster i politiets alkoholtester.

Noget af det værste er, at få et klip i kortet og en bøde, specielt fordi det sagtens kunne være undgået. Ikke nok med, at det er bittert, at få en bøde, så er der derudover en årsag til, at loven er som den er. Det handler nemlig også om sikkerhed såfremt du sætter dig ind i bilen med en for stor alkoholpromille.

Prøv så vidt muligt ikke at køre i bil med for stor alkoholpromille

For at undgå, at man bliver pågrebet med en for stor alkoholpromille kan man afbenytte en alkoholmeter. Med en alkotester kan man måle mængden af alkoholen i kroppen, dette vil så blive vist i alkoholpromille. Det kræver dog, at man har en temmelig præcis alkoholmeter til rådighed, som man kan være sikker på afgiver et rimelig præcist resultat. For at en alkoholtester kan udgive et præcist nok slutresultat, er det nødvendigt  at det har en brændselscelle, der kan være forskelle på størrelsen helst så stor, som overhovet muligt. Brændselscellen gør at dit alkometre er i stand til, at gengive promillemålingen forfra og igen hvorved den yder et mere præcist svar.

Forudsat man får et svar der er under de 0,5 promille, men stadig virkelig tæt på, bør du alligevel lade være med, at køre bil. Selvom du har en alkotester med en stor brændselscelle kan resultatet godt være lidt unøjagtigt. På de bedste alkometre findes der en usikkerhed på ca. 95 %, dette bør man have med i dine tanker før man sætter sig ind i køretøjet.

Sådan en præcis alkotester, med brændselscelle, er ofte noget mere dyr  end de mindre dyre versioner på markedet. Forudsat man vil have et ordentligt svar er det trods alt en alkotester med brændselscelle, man skal have fingrene i. Hvis du på den anden side udelukkende vil afbenytte alkotesteren for sjov, kan man sagtens klare sig  med en af de mindre dyre og noget mere unøjagtige alkoholtestere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *